top of page
Ultra-Ever Dry super hydrofob coating - NTSN.jpg

Ultra-Ever Dry®

Ultra-Ever Dry® er et superhydrofobt (vann) og oleofobt (hydrokarboner) belegg som vil avvise de fleste vannbaserte og noen oljebaserte væsker. Ultra-Ever Dry® bruker proprietær omnifob teknologi for å belegge et objekt og skape en overflatekjemi og tekstur med mønstre av geometriske former som har "topper" eller "høye punkter". Disse høye punktene frastøter vann, noen oljer og andre væsker.

Ultra-Ever Dry® har forbedret vedheft og slitestyrke, sammenlignet med tidligere superhydrofobe teknologier, slik at den kan brukes i applikasjoner der det kreves større holdbarhet. For optimal slitestyrke og høyest mulig grad av kjemisk resistens, anbefaler vi for øvrig Gentoo.

Water Drops on Waterproof Fabric Macro.jpg

Vannavvisende

Superhydrofobi er betegnelsen på EKSTREMT vannavisende materialer. Det superhydrofobe belegget holder gjenstandene tørre. Vann og mange andre væsker blir lett frastøtt. Ultra-Ever Dry® overflatebelegg skaper en kontaktvinkel på 160-175 grader og er dermed super hydrofobt - mer om kontaktvinkel her.

 

En superhydrofob kontaktvinkel muliggjør selvrensende egenskaper som er forbundet med blant annet Ultra-Ever Dry® og Hirec®.

Image by Sarah Dorweiler

Selv-rengjørende

Vann og andre væsker som inneholder bakterier eller mikroorganismer kommer faktisk aldri i kontakt med overflaten av det belagte materialet. Dermed blir forekomsten av bakterier og mikroorganismer sterkt redusert eller eliminert. Overflaten er lett å dekontaminere. Støv og smuss fjernes enkelt med lavtrykks-vann.

 

Ultra-Ever Dry® frastøter skittent vann og noen oljer og forblir rent og praktisk talt bakteriefritt. Når støv, smuss eller andre molekyler akkumuleres på en superhydrofob overflate, fjerner en lett dusj av vann støvet og holder overflaten ren.

Image by Tengyart

Anti korrosjon

Ultra-Ever Dry® tilbyr forbedret korrosjonsbeskyttelse siden det superhydrofobe belegget frastøter vann, saltvann, vannbaserte syrer og -baser. En annen utmerket beskyttelse mot korrosjon er Gentoo, som også forhindrer galvanisk korrosjon fra elektrolyse.

 

De superhydrofobe egenskapene til Ultra-Ever Dry® holder belagte materialer helt tørre, og eliminerer dannelsen av is eller frost og gjør dermed fjerning betydelig enklere.

UED_repellent.png

Hvorfor?

Mange produkter svikter eller blir ødelagt grunnet fuktighet, vann, olje eller skitt. Bruk Ultra-Ever Dry® superhydrofob belegg for å forlenge levetiden til elektriske komponenter (Ultra-Ever Dry® leder ikke strøm), muttere og bolter for å forhindre korrosjon, beleggverktøy, utstyr og praktisk talt alle gjenstander som må holdes tørre , korrosjonsfrie, aviset, uforurenset eller ren.

Spar penger, forbedre sikkerheten og skape et renere arbeids-miljø!

Hvordan påføres Ultra-Ever Dry®?

Ultra-Ever Dry® sprøytes på med en rekke luftdrevne sprøyter. NanoTech Solutions Norway tilbyr Ultra-Mini Sprayer og Ultra-Power Sprayer, men andre sprøyter kan brukes til spesifikke applikasjoner.

 

MERKNAD: Begge delene (toppstrøk og primer) er påkrevd for alle applikasjoner av Ultra-Ever Dry®, med noe få unntak.

Spray_01.png
Earlex_01.png
HVLP_01.png
Preval Spray_01.png

Teknologien

Hvordan fungerer Ultra-Ever Dry®?
Bunndekket binder seg til de fleste materialer og fungerer som en primer. Det gir et konsistent materiale for toppstrøk å binde seg til mens det samhandler med toppstrøk for å skape en fin strukturert geometri. Denne overflaten består av mønstre med geometriske former og milliarder av interstitielle mellomrom.

 

Det er “høye punkter” i overflaten som bidrar til å skape en lav overflateenergi, noe som får dråper vann til å berøre en veldig liten prosentandel av belegget. Vannet i dråpen som ikke berører disse "høydepunktene" holdes sammen av inter-molekylære sammenhengende krefter i vannmolekylene. Det er kombinasjonen av disse elementene som gir Ultra-Ever Dry® superhydrofob og oleofobe effekt.

Hva betyr begrepene "superhydrofob" og "oleofob"?
En super hydrofob overflatebeskyttelse skaper en fast/flytende kontaktvinkel på 160-175 grader. Velkjente vannavvisende stoffer har en kontaktvinkel på nærmere 110 grader og er bare hydrofobe. En superhydrofob kontaktvinkel muliggjør selvrensende egenskaper.

 

Oleofobisitet refererer til evnen til å frastøte noen, men ikke alle, oljebaserte væsker (som har verdier for overflatespenning mindre enn for vann). Dessverre er oleofobisitet ikke et absolutt begrep, ettersom mange oljer har store overflatespennområder som kan vanskeliggjøre grensen for det effektive området.

 

For mange oljer er det nødvendig å teste for å bestemme om den spesifikke oljen eller oljegraden vil bli frastøtt av et super hydrofobt materiale som Ultra-Ever Dry® eller Hirec®.

Hvor lenge varer Ultra-Ever Dry®?
Ultra-Ever Dry® brytes ned dersom den blir utsatt for miljøforhold som UV. Belegget har en holdbarhet på omtrent ett år ved utendørs bruk før re-behandling av toppstrøk vil være nødvendig. Når det brukes innendørs eller er tildekket utendørs, vil belegget vare i over ett år.

 

Hvis toppbelegget har blitt redusert på grunn av miljøforhold, må du bare påføre toppstrøket for å gjenvinne de superhydrofobe egenskapene (forutsatt at underlaget fremdeles til stede). Ultra-Ever Dry® coatingen tåler ikke mekanisk slitasje.

Hva er temperaturområdet for Ultra-Ever Dry®?
Arbeidstemperaturområdet for en belagt overflate er fra -34°C til 149°C (-30°F til 300°F) når den er påført. Vi vil anbefale ytterligere tester for applikasjoner som vil bli utsatt for temperaturer over 149 ° C (300°F). Belegget bør påføres ved temperaturer mellom 10°C og 32°C (50°F og 90°F).

 

Hvilke materialer vil Ultra-Ever Dry® binde seg til?
Vær oppmerksom på at coatingen har en disig, gjennomsiktig, hvit utseende. Nesten hvilket som helst materiale er kompatible for påføring: stål, aluminium, andre metaller, plast, lær, stoff, tre, betong, osv.

Belegget kan påføres og vil binde seg til de fleste glatte overflater. Klargjøring av en allerede rengjort overflate ved pussing av overflaten med 320-800 sandpapir, vil forbedre vedheft-evnen. Ultra-Ever Dry® anbefales ikke til bruk på akryl på grunn av det høyt innhold av løsemidler.

Hvor lang herdetid for Ultra-Ever Dry®?
Primer: 30-60 minutter herdetid før påføring av toppstrøk. En varmepistol kan brukes på lav innstilling for å redusere tørketiden.


Toppstrøk: Belegget blir superhydrofobt innen 15-30 minutter etter påføring. Tillat 2 timer ekstra tørketid for gode resultater.


For best resultat, inkludert optimal oleofobisitet, la bunndekket tørke i minst 1 time, og la toppstrøket tørke i 12 timer.

Hva er holdbarheten til Ultra-Ever Dry® og hvilken temperatur skal den oppbevares ved?
Normalt vil produktets holdbarhet være fire år når det lagres mellom 4°C og 40°C (40°F og 115°F) i lukket original emballasje.

Vil belegget fortsatt fungere hvis toppstrøk i stor grad fjernes på grunn av slitasje?
Kanskje, men i de fleste tilfeller nei. I mange situasjoner kan materialets superhydrofobe natur bli redusert, men det gjenværende toppbelegget og bunnbelegget gir fremdeles funksjonaliteten og å hindre at det belagte materialet blir vått, iset eller korroderer. Dette er applikasjonsavhengig.

Hvilken farge har Ultra-Ever Dry®?
Standardproduktet er en disig, gjennomsiktig hvit. Vi har ikke en gjennomsiktig formel for øyeblikket. Egendefinerte farger er heller ikke tilgjengelige for øyeblikket. Det anbefales å prøve belegget i et lite synlig område først hvis fargen er viktig.

Påvirker ultrafiolett lys (UV) Ultra-Ever Dry®?
Ultra-Ever Dry® påvirkes av UV, levetiden reduseres.

Hvor kjemisk motstandsdyktig er Ultra-Ever Dry®?
Som med de fleste materialer og belegg, vil dette avhenge av kjemikaliet. Generelt er den motstandsdyktig mot et bredt spekter, inkludert mange vannbaserte syrer og baser. Den kan også være kompatibel med oljebaserte væsker, siden disse stoffene har varierende overflatespenningsverdier. 

 

Væsker med lave verdier av overflatespenning er ikke kompatible med Ultra-Ever Dry®. Testing kan være nødvendig for å sikre kompatibilitet. Ultra-Ever Dry® overflatebeskyttelse vil ikke frastøte organiske løsningsmidler inkludert: aceton, xylen, t-butylacetat, nafta, MEK, osv.

Hvilke kjente kjemikalier er inkompatible med Ultra-Ever Dry®?
Såper og vaskemidler vil føre til at overflaten på belegget “våtes ut”. Når disse kjemikaliene er fjernet (ved bruk av lavtrykkvann), vil super hydrofobisiteten vanligvis komme tilbake. Alkoholer og løsemidler løsner/fjerner belegget.

Hvor godt tåler Ultra-Ever Dry® syrer/baser?
Syrer og baser er vanligvis ikke et problem. Testingen er gjennomført med svovelsyre, saltsyre og fosforsyre med utmerkede resultater. Vi har også sett gode resultater hvor coatingen frastøter sterke kaustiske- og blekemiddelløsninger.

contact angel.png

90º

110º

160º - 170º

Voks

Teflon

Ultra-Ever Dry

Hvor mange kvadratmeter kan en liter Ultra-Ever Dry® dekke?
6 kvadratmeter (66 kvadrat fot) med en tørr filmtykkelse på 0,5 mikrometer (13 mikroner).

Hvor slitesterk er Ultra-Ever Dry®?
Ultra-Ever Dry® overflatebeskyttelse er betydelig mer slitesterk enn tidligere superhydrofobe materialer, og registrerer et resultat på 30 sykluser med et CS-10 hjul og 1000g belastning på "Taber Abraser" før dråper ikke lenger ruller av belegget i en vinkel på 5 grader. Belegget kan fortsatt være superhydrofobt på dette punktet, men dråper kan "klemme" eller klebe seg til det slitte området, og kan ikke rulle av før substratet er vippet i større grad.

 

Hvis slitasje er et problem, anbefales testing. Hvis belegget fjernes på grunn av gjentatt eller alvorlig slitasje, kan det påføres på nytt. Kraftig mekanisk slitasje vil slite ned coatingen.

Mer informasjon eller bestilling

Takk for din henvendelse!

Distributor-logo_02.png
bottom of page