top of page

Permanent Coating System (PCS)

Materialer utviklet gjennom nanokjemi gjør produktene slitesterke, effektive og miljøvennlige. Tradisjonell vanntetting av overflater eller materialer krever ofte store mengder produkt for å oppnå ønsket effekt. Andre ulemper kan inkludere lang tørking / herdetider og farlige kjemikalier.

 

Med innlemmelsen av nanopartikler kan man eliminere de farlige stoffene og fremdeles oppnå ønsket effekt. Behovet for produkt blir også sterkt redusert, da man kan konsentrere aspektene av sammensetningen som gir best effekt, og reduserer også unødvendige tilsetningsstoffer.

Hydrofobi

Hydrofobi beskriver en overflates evne til å frastøte vann. Nivået for hvor vannavstøtende en flate er, avgjøres av kontaktvinkelen som dannes. Kontaktvinkelen måles fra vinkelen θ og ligger mellom 30° - 60° på ubehandlede flater (normale overflater som metall, tre og stein).

 

Hydrofobe overflater ligger høyere og blir definert i sjiktet mellom 90° - 149°.

Superhydrofobe overflater refererer til overflater som har en kontaktvinkel  som overstiger 150°, og slippvinkel (avrenningsvinkel) mindre enn 10°.

 

Dette blir ofte betegnet som "Lotus effekten" da lotusbladene har skapt denne effekten naturlig på sine blader.

Contact_angle_Wenzel_Cassie-Baxter_01.png

Lotus effekten refererer til den svært høye vann-avstøtende egenskapen (superhydrofobi) som blir utskilt av bladene på lotusblomsten (Nelumbo). Dette fører til at planten til enhver tid er svært ren.

 

Skittpartikler blir plukket opp av vanndråper som følge av en kompleks mikro og nano-strukturert konstruksjon på overflaten, som minimerer friksjon. Vanndråpen tar dermed med seg skitt og partikler på vei mot bakken ved hjelp av tyngdekraften.

PCS - Kopierer naturen

Ved å kopiere lotus plantens egenskaper og kombinere denne med andre kjente metoder for å løse tradisjonelle problemer, får vi den helt nye produktserien, PCS. Ved hjelp av nanoteknologi og partikler kan vi hente de største fordelene fra de beste løsningene gi enhver overflate disse unike egenskapene. 

V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png

Egenskaper

 

Superhydrofob effekt

UV bestandig

Høy overflatehardhet (7H - 10H)

Transparent

Ufarlig for mennesker og dyr

Miljøvennlig

V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png
V - 150x150.png

Bruksområder

 

Glass - Alle typer glass

Metall - Alle typer metall

Tre - Ubehandlet trevirke

Stein - Belegningsstein og betong

Tekstil - Alle typer tekstil

Be om skreddersydd tilbud

 
Hvilke bruksområder gjelder det?

Takk for din henvendelse!

bottom of page